2012. március 26., hétfő

Itt a tavasz+kész a fürdő

Vége a fürdőszobaprojektnek! Jó móka volt, de örülünk, hogy kész van :)
Igazából szerintem jók voltunk, 5 nap alatt megcsináltunk mindent. (festékvételtől visszapakolásig!!). Egy szombati napon kezdtük, amikor elmentünk megvenni a kiválasztott festéket (halvány citrus..) Reggel elindultunk és vettünk egy mosógépet. Merthogy a mosógépünk pár nappal előtte elromlott...ami annyira nem lepett meg egyikünket sem, január elején fogadásokat kötöttünk, hogy a mosógép vagy a hűtő fog előbb kinyiffanni. (Mike nyert.) Hosszas gondolkozás után úgy döntöttünk, itt az ideje egy modern hűtőnek is :) Úgyhogy vettünk egy hűtőt is. Nagyon-nagyon örülünk mindkettőnek!! Szuperül működnek. A mosógép halk, és nem csak 40°C vagy 60°C lehet a beállítása, szóval nyugodtabb szívvel mosom a kényes ruhákat is...amiket eddig kézzel mostam, az is megy már 30 fookon a gépbe..nagyon király:)  A hűtő pedig gyönyörűséges, és jól elférünk benne:)

Na de a festés..ilyen volt-ilyen lett, és munka közben..






 Én imádom ahogy most kinéz...sokkal világosabb lett, és az új tükör csodaszép és végre elég nagy :D (ebayes szerzemény!!)
új mosógép a beszerelés pillanatában


..és az új hűtő:) 

 Egyik vasárnap felvonatoztunk Londonba, mert Hiperkarma koncert volt. Igen, Hiperkarma!!!! Kicsit skizo volt, hogy mindenki magyar, és magyarul beszélnek körülöttünk...de nagyon-nagyon jó volt. Hiányzott már:) Ráadásul egy kis színpadon, nem volt az a tömegnyomor ami a Gödörben szokott lenni, tényleg szuper volt.
 Eastbourneba elég korán megy az utolsó vonat vasárnap este, szóval Brightonba mentünk, és Sadienél aludtunk. Mike másnap reggel elvonatozott Eastbourneba, de mi kialudtuk magunkat és elmentünk brancholni egy kis kávézóba.


Sadie és a brightoni móló
 Kb ekkor érkezett meg a jó idő. (A festés után persze teljesen lehűlt a levegő, úgy szellőztettünk 4 napig, hogy meg lehetett bent fagyni.)
tavasztavasztavasztavasz

 Ez a kép alig több mint egy hónapja készült... de ezalatt a pár hét alatt kizöldült a táj.
Kirándulni mentünk, a tengerparton - pontosabban a sziklafal tetején. Itthonról indultunk gyalog, és a Seven Sisters (Hét nőver) nemzeti park volt a cél. Azért hét nővér, mert hét dombon kell fel-le mászni,hogy odajusson az ember. Kb 13 km-t mentünk, szép napos idő volt, az év első igazán jóidős hétvégéje. Annyira jó volt, hogy én le is égtem.....de csak a bal oldalról, mert a Nap végig onnan sütött. Szóval jobbról minden ok, de balról olyan vagyok mint egy homár.. 

Mivel végig a tenger mellett mentünk, és viszonylag meleg volt, valahogy a só kicsapódott és hajunkról meg arcunkról úgy kellett lesöpörni. Én semmilyen szinten nem értek a kémiához, de ez mégis hogy lehet?? 


a kráter a közepén egy világháborús bomba becsapódásának a helye



az a hajó ami köpi a kavicsokat az egy tenger alatt kotró-köpő készülék. minden évben a tenger kicsit elmossa a kavicsokat, és tavaszonként visszaköpködik majd feltöltik a partot


















Az a jó, hogy hiába védett terület, állatok is laknak ott, meg emberekhez tartozik minden föld, ezért kerítéseket kell átmászni, vagy kis kapukon átmenni, nagyon hangulatos. Áprilisban is menni szeretnénk, a cél egy túra ami szintén a közelből indul, de nem a tenger mellett halad.


jól megérdemelt torta..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése