2010. október 4., hétfő

Az első hétvége..

Sziasztok!
Elkezdődött a második hét – sokkal nyugodtabban, mint az első. Most már tudom, hogy hol vannak az épületek, mikor kell elindulni, hogy időben odaérjek (pontosabban odaérjünk, a szomszéd osztrák lánnyal együtt szoktunk besétálni (mert a héten még nem az egyetemen, hanem a konferencia központ mellett vannak az órák.))

A városközpont kb. 20 perc sétára van onnan ahol lakom. Az úton vannak fura dolgok – például ez a tábla arra figyelmeztet, hogy a lovadat hagyd a kapun kívül.
Lovaknak tilos a bemenet!
Pár sarokkal később van egy könyvesbolt, ahol vasárnap vettem két könyvet – összesen 1 £-ért! A könyvek ki vannak rakva a bolt falára – kívülről – és a levélbedobón keresztül kell fizetni értük. A legtöbb könyv 50 penny kerül, és jó dolgokat lehet találni.
Márti ezt a képet neked küldöm :)
A könyvekbe bele van írva az áruk - és ha nincs, akkor 50 pennyt kérünk érte a postaládába!


A vasárnapi moziból végül vacsora lett. 6-an elmentünk (Taiwan, Írország, Thaiföld, Magyarország) a Belga Kávézóba ami a városközpontban van a tengerparton. Ittam Kriek-et és St. Feuillen-t, illetve benyomtunk egy szép adag kagylót is. 50 féleképp lehetett megrendelni, de maradtunk a hagyományos zellerszáras-fehérboros változatnál. Nagyon finom volt! Utána a taiwani lány a barátjával hazakísért, mert nem akarták, hogy egyedül mászkáljak éjszaka. Úgy alakult, hogy kibontottunk egy üveg bort és fél 2-ig beszélgettünk.
Mai nap szenvedéssel telt, előadásokat hallgatunk a könyvtárról meg a kutatási módszerekről, halál unalmas  volt, ráadásul egy kisebb teremben voltunk 50-en, a végére már alig volt levegő. Ebédidőben dőzsöltünk és lazacos-uborkás bagettet ettünk J

Ma miután hazajöttem sikerült Adrit és Klaut elcsípni skype-on ;)
Funny girls 

Volt itt a főbérlő is, aláírtuk a szerződést, most már hivatalosan is itt lakom. A szerződéssel, ha minden igaz fogok tudni végre bankszámlát nyitni egy helyi bankban.

Minden hosszú levélnek örülök, szóval, akinek szómenése van, én vagyok a megfelelő címzett!

Puszi

ps. még el kell olvasnom pár oldalt, amit ma adtak ide… kutatási metódusokról szól, nem csoda, hogy egész nap halogattam :D

2 megjegyzés:

  1. mi csíptünk el téged baba ;)))))))))))))))

    VálaszTörlés
  2. majd rakj fel fotókat a városról is, kíváncsi vagyok Eastbournera meg Brightonra is!!! <3

    VálaszTörlés